Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

4 Koffie mythes die niet waar zijn!

//4 Koffie mythes die niet waar zijn!

4 Koffie mythes die niet waar zijn!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Een heerlijk kopje koffie om de ochtend te beginnen of om je soms even een oppepper te geven, dat kan toch geen kwaad? Deze vraag wordt met een terechte reden gesteld. Er gaan namelijk veel verschillende verhalen rond over de negatieve effecten van koffie. Deze zijn echter niet allemaal waar of wetenschappelijk onderbouwd. Deze verhalen of ‘mythes’ zullen in deze blog worden aangekaart en ontkracht. De meest mythes gaan over de gevolgen voor je gezondheid. Koffie zou erg slecht zijn voor verschillende aspecten van je lichaam door de cafeïne. Je zou een hoger risico lopen op bijvoorbeeld meer soorten kanker en hart- of vaatziekten. Wetenschappers hebben nooit kunnen bewijzen dat dit waar is. En zo gaan er nog meer mythes rond over de gevolgen van koffie die jezelf vast wel eens voorbij hebt horen komen. 

‘Van koffie krijg je hart- en vaatziekten!’

Laten we eerst eens dieper ingaan op de risico’s van hart- en vaatziekten. Het kan zijn dat koffie op de ene persoon meer effect heeft dan op de ander. De ene persoon kan na een kopje koffie een duidelijk verschil voelen in bloeddruk en hartslag, en een ander kan daar helemaal niks aan merken. Dit verschilt zoals met veel dingen per persoon. Het is echter niet zo dat de cafeïne in koffie een verband heeft met verhoogde cholesterol of hart- en vaatziekten. Dit is vaker onderzocht maar er is nooit een duidelijk verband bewezen. Het is dus ook nooit bewezen dat koffie de kans op beroertes verhoogd, wat veel mensen wel denken. Heeft u van zichzelf een hoge bloeddruk of hartaandoeningen dan is het wel verstandig om de cafeïne-inname met uw dokter te bespreken.

 

‘Koffie verhoogd het risico van kanker!’

Naast de vele onderzoeken over de effecten van koffie op hart- en vaatziekten, zijn er ook veel onderzoeken geweest over het verband met kanker. Er wordt namelijk veel gespeculeerd dat koffiedrinkers een verhoogd risico lopen op verschillende soorten kanker. Ook dit klopt niet. Dit is wederom nooit bewezen. Het is zelfs zo dat koffie, in de juiste mate, een beschermende factor heeft tegen verschillende kankersoorten. Koffie kan de kas op 2 soorten kanker verlagen. Dit zijn leverkanker en dikke darmkanker. Het is niet zo dat het 100% wordt voorkomen maar het verkleint wel de kans. Lever- en dikke darmkanker vallen allebei in de kankersoorten die veel slachtoffers maken. Onderzoek heeft aangetoond dat koffiedrinkers 10% minder kans hebben op deze soorten kanker. 

‘Met een kopje koffie ben je zo weer nuchter!’

De derde mythe waar ik dieper op in wil gaan is het verhaal dat koffie je sneller nuchter zou maken. Ook deze mythe kan ontkracht worden. Dit is een fabeltje. Misschien voel je jezelf na een bakje koffie oplettender, maar dit heeft niks te maken met de alcohol in je lichaam die minder wordt. Het kan zelfs schadelijk om te snel cafeïne in te nemen nadat je alcohol hebt ingenomen. Voor je gevoel ben je minder dronken maar dat is niet zo. Een combinatie van alcohol en cafeïne zorgt ervoor dat je niet goed kan inschatten hoe alert je daadwerkelijk bent. Denk dus niet dat je kan gaan autorijden nadat je een kopje koffie op hebt. Er zit nog net zoveel alcohol in je bloed als daarvoor en dit beïnvloed je reactiesnelheid en inschattingsvermogen.  

 

‘Je mag geen koffie drinken als je zwanger bent!’

Tot slot even een belangrijke voor (zwangere) vrouwen. Het wordt vaak gezegd en misschien heb je het zelf ook wel eens naar je hoofd gekregen, dat je absoluut geen koffie mag drinken als je zwanger bent. Er is tot dusver echter geen 1 onderzoek die dit ondersteunt. Volgens sommige zou het zo zijn dat de cafeïne de ongeboren baby zou bereiken en dat dit slecht is. Het is echter nooit bewezen dat de cafeïne de baby bereikt. Ben je zwanger of kan dit in de toekomt nog geboren, dan hoeft u zich niet schuldig of angstig te voelen als u één kopje koffie per dag drinkt. Het is wel verstandig om het bij 1 kopje per dag te houden. Zoals met alles is de mate waarin je koffie drinkt wel belangrijk, te veel is nooit goed natuurlijk. 

 

Koffie mythes ontkracht

Was u bang dat koffie schadelijk was voor uw gezondheid of dacht je dat je na een kopje koffie weer sneller nuchter werd? Dan weet je nu de waarheid. Luister niet zomaar naar andere en zoek het bewijs altijd zelf op. Je zal geen hoger risico lopen op het krijgen van hart- en vaatziekten of verschillende soorten kanker. Daarnaast is het ook niet schadelijk voor je ongeboren baby. Het is wel zo dat je koffie altijd in de juiste mate moet drinken. Te veel is nooit goed, dat geldt voor alles. Wees dus niet bang, morgenochtend kan je gewoon weer genieten van je heerlijke kop koffie.  

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2021-06-24T14:38:46+02:00mei 8th, 2020|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 105 reviews.