Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

5 Gezondheidsvoordelen van koffie

//5 Gezondheidsvoordelen van koffie

5 Gezondheidsvoordelen van koffie

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nederlandse koffiedrinkers drinken koffie bij het ontbijt om wakker te worden, voor de gezelligheid op het terras, gewoon omdat het lekker is of gedurende de werkdag om alerter te zijn. In onze eerdere blog heb je al kunnen lezen wat voor positieve invloeden koffie op de werkprestaties heeft, maar nu gaan we in op de algehele gezondheidsvoordelen van koffie.

Verlaging risico op diabetes type 2

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het drinken van koffie kan zorgen voor een lager risico op diabetes type 2. Het drinken van 3 tot 4 kopjes koffie per dag kan leiden tot circa 25% minder kans op diabetes type 2 vergeleken met het drinken van 2 kopjes per dag of minder. Niet alleen de cafeïne houdende koffie geeft deze gezondheidsvoordelen, maar ook de cafeïnevrije koffie geeft deze voordelen.

Sportprestatie verhogend

Koffie, en dan met name de cafeïne, kan leiden tot betere prestaties bij duursporten die langer dan vijf minuten duren, zoals hardlopen, fietsen en roeien. Uit recent onderzoek is gebleken dat de cafeïne bij duursporten de vermoeidheid en spierpijn vermindert. Daarnaast beïnvloedt het de mate van waargenomen inspanning, pijn en kracht, wat kan bijdragen aan het verhogen van prestaties.

Helpen bij gewichtsverlies

De meeste supplementen die beweren vet te verbranden, bevatten cafeïne. Dit is niet zo gek aangezien verschillende onderzoeken lieten zien dat cafeïne het vetverbrandingsproces met 10 tot 30% verbeterde. Daarnaast bevat het veel voedingsstoffen zoals: vitamine B2 en B5, magnesium, mangaan, kalium, niacine en verschillende antioxidanten.

Ook bevat koffie maar weinig calorieën en behoort het volgens het voedingscentrum in de schijf van vijf om je vochtbalans op peil te houden. De voordelen van het lage aantal calorieën vervallen natuurlijk bij toevoegen van suiker, room en melk.

Goed voor het hart

Vroeger werd vaak gesuggereerd dat koffie een negatief effect heeft op het hart. Deze gedachte kwam voort uit het feit dat cafeïne bekend staat om een tijdelijke verhoging van de bloeddruk. Zolang je geen verhoogde bloeddruk hebt, vormt dit geen gevaar. Uit onderzoek onder een miljoen mensen is gebleken dat in de groep van mensen die drie tot vijf kopjes per dag dronken de minste hartinfarcten voorkomen. Daarnaast hebben koffiedrinkers een verlaagd risico op de meest voorkomende hartritmestoornis, boezemfibrilleren.

Andere gezondheidsvoordelen

Naast bovenstaande gezondheidsvoordelen zijn er ook nog onderzoeken die uitwijzen dat koffie het risico op verschillende soorten kankers verminderd. Ook de kans op de ziekte van Alzheimer, dementie en de ziekte van Parkinson wordt verlaagd door het drinken van koffie. Daarnaast wordt ook de lever beschermt door koffie. Mensen die 4 of meer koppen per dag drinken lopen tot wel 80% minder risico op levercirrose.

Na al deze positieve gezondheidsvoordelen kan je vast niet wachten op een lekker kopje koffie. Hou jezelf nog wat langer gezond en drink nog een bakkie!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:09:06+01:00november 16th, 2018|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.