Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

5 Redenen waarom koffie jouw werkprestaties verbetert

//5 Redenen waarom koffie jouw werkprestaties verbetert

5 Redenen waarom koffie jouw werkprestaties verbetert

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De koffie automaat is tegenwoordig niet meer weg te denken van de werkvloer. Van de hightech Nespresso apparaten bij multinationals tot de ouderwetse koffiepot van de ZZP-er; koffie op de werkvloer is gemeengoed geworden. Dit is niet alleen een kwestie van cultuur; koffie heeft namelijk een positieve uitwerking op jouw werkprestaties.

Je bent alerter

De voornaamste reden dat mensen koffie drinken – de cafeïne – zorgt er voor dat je alerter wordt. Men denkt vaak dat je van cafeïne wakker wordt, maar dat is niet helemaal waar. Gedurende de dag maak je namelijk een stofje aan, genaamd adenosine, die jouw energieniveau af doet nemen, wat weer leidt tot slaperigheid en vermoeidheid. Cafeïne zorgt dat dit stofje aanzienlijk minder wordt aangemaakt.

Tevens wakkert cafeïne het energieniveau in het brein aan. Meer hersenactiviteit zorgt voor een beter geheugen, meer concentratie en het bevordert andere cognitieve functies. Wanneer je dus cafeïne tot je neemt tijdens werk, kun je gemakkelijker die lastige opdracht oppakken waar je anders simpelweg de focus niet voor op kunt brengen. Een extra bakkie kan dus zeker geen kwaad, mits dit met mate gebeurt.

Het bevordert creativiteit

In eerste instantie zou je denken dat je door koffie drinken minder creatief wordt; doordat de cafeïne je alerter maakt, droom je minder snel weg. Een half-afwezig brein zou dan ook juist moeten leiden tot creatief en out-of-the-box denken.

Een onderzoek van MIT geeft echter een heel ander beeld. Hieruit blijkt namelijk juist dat koffie er voor zorgt dat je creatiever wordt, zowel individueel als in groepsverband. Wanneer je namelijk gezamenlijk koffie drinkt, ga je automatisch informeler met elkaar om. Doordat deze sociale en professionele barrières worden doorbroken, worden informele, creatieve gesprekken in de hand gewerkt.

Ook op een andere, wetenschappelijkere manier werkt koffie creativiteit in de hand. En dan het koffie apparaat welteverstaan. Het constant laten draaien van dit apparaat brengt hetzelfde effect als een airco met zich mee: een constant geluid van laag decibelniveau. Een laag geluidsniveau maakt het namelijk lastig om informatie te verwerken, waardoor abstract denken en creatieve probleemoplossing worden bevordert.

‘Koffie zorgt voor meer wilskracht

Het klinkt bijna als een slogan uit een tv-commercial, maar toch zit er een kern van waarheid in dat koffie voor meer wilskracht zorgt. Jouw innerlijke wilskracht en ‘zin’ in werkt raakt in de loop van de werkdag namelijk uitgeput, net als jouw zelfbeheersing. Ga maar eens bij jezelf na: in de loop van de middag betrap je jezelf er vaker op dat je even jouw Facebook checkt in vergelijking met de ochtend. Laat koffie dit effect nou juist tegengaan.

Een koffiepauze bevordert de arbeidsproductiviteit

Een coffeebreak is al ruim 100 jaar een welbekend begrip. Dit is niet voor niets. Geen brein houdt het namelijk vol om de volledige werkdag op volle toeren te draaien. Eigenlijk ben je op een gegeven moment alleen maar tegen jezelf aan het vechten, wanneer je jouw brein geen moment van rust gunt.

Een koffiepauze – en het gewoon even over iets anders hebben met jouw collega’s bij de automaat – zorgt er voor dat jouw brein zich kan herstellen. Hierdoor kun je je weer voor de volle 100% op je werk storten. Die 5 minuutjes pauze voor een kopje koffie zorgen er soms voor dat 30 minuten meer aan werk doet. Gun jezelf daarom af en toe een momentje van rust en neem een bakkie tussendoor.

Je pikt nieuwe dingen sneller op

Koffie zorgt er ook voor dat je sneller nieuwe dingen oppikt. Een brein aangedreven door cafeïne werkt sneller en harder, en zorgt dat je gemakkelijker informatie tot je neemt. Zo kan 200 milligram cafeïne (2 á 3 kopjes) er voor zorgen dat jouw hersenen woorden en zinnen sneller verwerkt. Tevens zorgt het voor een beter kortetermijngeheugen en een betere probleemoplossing.

Al met al

Al met biedt het drinken van koffie op de werkvloer diverse voordelen. Zo maakt het je alerter, bevordert het creativiteit, zorgt het voor meer wilskracht, bevordert het de arbeidsproductiviteit en helpt het je dingen sneller op te pikken. Gun jezelf daarom een lekker kopje koffie uit de koffiemachine op werk, maar met mate natuurlijk!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:26:24+01:00november 6th, 2017|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.