Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

De gezondheidsvoordelen van koffie

//De gezondheidsvoordelen van koffie

De gezondheidsvoordelen van koffie

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Begin jij de dag ook altijd met een lekker bakje koffie? Dan ben je eigenlijk zeer gezond bezig. Koffie zit namelijk vol met antioxidanten en goede voedingsstoffen. Deze zijn gunstig voor je gezondheid. Dit blijkt uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken. Als je dagelijks een kop koffie drinkt loop je minder risico op verschillende ziektes. Daarnaast heeft het nog meer voordelen. In dit artikelen worden een aantal van die belangrijke voordelen omschreven. Misschien krijg je wel vaker te horen van mensen dat koffie drinken niet zo goed voor je is. Dit is echter niet waar. Het kan erg goed zijn voor je, zowel lichamelijk als geestelijk. Je moet natuurlijk wel met de juiste maten drinken. Te veel is nooit goed uiteraard, dat geldt voor alles. 

Koffie stimuleert je energieniveau

Ten eerste kan een kopje koffie ervoor zorgen dat je meer energie hebt en dat je je minder moe voelt. Dit komt door de cafeïne die er in zit. Dit is een stimulerend middel en dit middel is de meest gebruikte psychoactieve stof van de wereld. Te veel is uiteraard niet goed maar de juiste hoeveelheid kan je een gezonde energieboost geven. Cafeïne wordt snel opgenomen in het bloed. Vervolgens gaat het naar de hersenen en daar gaat de cafeïne te werk. Cafeïne blokkeert een bepaalde stof genaamd adenosine. Hierdoor neemt een andere stof toe genaamd noradrenaline. Dit geeft je dat gevoel van meer energie. Daarnaast verbetert koffie verschillende functies van je brein. Aspecten als geheugen, oplettendheid, humeur en reactiesnelheid kunnen verbeteren. 

Koffie verbetert fysieke prestaties

Naast het feit dat koffie je meer energie geeft en het helpt tegen vermoeidheid, kan het ook je fysieke prestaties verbeteren. Je zal niet opeens de 100 meter in 10 seconde rennen maar het is wetenschappelijke bewezen dat koffie je fysieke prestaties met 10% kan verbeteren. Dit komt weer door de cafeïne die er in zit. Cafeïne stimuleert namelijk ook je zenuwstelsel. Hierdoor worden er signalen naar de vetcellen gestuurd die vervolgens lichaamsvet sneller afbreken. Zo heb je meer brandstof tijdens het sporten. Een kopje koffie voor het sporten is dus erg handig. Daarnaast verhoogd het ook je adrenalineniveau zoals al eerder gezegd. Deze stof is belangrijk voor zware fysieke inspanningen. 

 

Koffie verkleint de kans op diabetes type 2

Zoals al eerder vermeld, verkleint koffie het risico op verschillende ziektes. Eén van die ziektes is diabetes type 2. Dit is een groot gezondheidsprobleem, meer dan 350 miljoen mensen ter wereld lijden aan deze ziekte. Er is bij diabetes type 2 te veel suiker in je bloed. Dit komt doordat je lichaam niet meer goed reageert op insuline. Het is bewezen dat koffiedrinkers significant minder risico lopen op diabetes type 2. Volgens verschillende onderzoeken verklein je de kans met maar liefst meer dan 30%. 

Koffie verkleint de kans op verschillende soorten kanker

Kanker, één van de ergste ziektes in onze wereld. Het is nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Miljoenen mensen overlijden er aan elk jaar opnieuw. Bij kanker vindt er ongecontroleerde celgroei plaats in je lichaam. Koffie kan het risico verkleinen voor 2 soorten kanker, namelijk lever –  en darmkanker. Het is niet zo dat het 100% wordt voorkomen maar het verkleint wel het risico. Leverkanker en dikke darmkanker staan allebei in de top 3 van meest overlijden aan kanker. Onderzoek heeft aangetoond dat koffiedrinkers 10% minder risico lopen op dikke darmkanker en 30% minder kans hebben op leverkanker. 

 

 

Gezondheidsvoordelen koffie

Er kan geconcludeerd worden dat koffie drinken helemaal niet zo slecht is zoals de meeste mensen denken. Het is zelfs goed om regelmatig een kopje koffie te drinken. Nu je deze blog hebt gelezen hoef je dus niet meer te luisteren naar de vooroordelen van andere. Begin je dag zoals gewoonlijk met een lekker bakje koffie. Het stimuleert je energieniveau  en zorgt er dus voor dat je minder vermoeid bent. Het kan je fysieke prestaties met wel 10% verbeteren. Daarnaast verkleint het ook nog eens het risico op verschillende ziektes. Diabetes type 2 en lever- en dikke darmkanker zijn daarvan goede voorbeelden. Het voorkomt het uiteraard niet 100% maar het verkleint wel de kans. Al met al, koffie is niet slecht voor je gezondheid. In de juiste mate is het zelfs goed voor je. 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2021-06-24T14:38:39+02:00mei 8th, 2020|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 105 reviews.