Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

De juiste koffie roast kiezen

//De juiste koffie roast kiezen

De juiste koffie roast kiezen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Er zijn veel verschillende soorten roasts die je kan kiezen bij koffiebonen. Elke roast heeft zijn eigen kenmerken en smaak. Het verschil tussen de roasts ligt aan de manier en tijd van de branding van koffiebonen. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten roasts en kom je erachter welke bij jouw bedrijf past.

Het branden van koffiebonen

Op een koffieplantage zal je nog niks van de bekende koffiegeur ruiken. Koffiebessen en -bonen ruiken niet zoals de bekende koffie en proeven ook niet zo. Zelfs de kleur van de boon is niet herkenbaar, deze is voor het branden nog groen/grijs. Het branden of roasten van de koffiebonen zorgt ervoor dat de bonen van kleur en geur veranderen. Dit gebeurt in een zogeheten koffiebrander.

Een koffiebrander heb je in veel verschillende soorten en maten maar ze hebben allemaal hetzelfde doel. De branders zorgen ervoor dat dankzij verhitting de kleur van de boon langzaamaan naar bruin gaat. Tijdens dit proces verliest de boon vocht, zet de boon uit en vormen er nieuwe geuren. De geuren die worden gevormd zijn de herkenbare aroma’s van koffie. Het is belangrijk dat de persoon die het brandproces aanstuurt en controleert goed weet wat hij doet. Er zijn verschillende processen die in de brander gebeuren die allemaal goed in gaten moeten worden gehouden. Het is natuurlijk de bedoeling dat de bonen elke keer met dezelfde kleur er uitkomen.

Welke roast moet je kiezen?

Als er veel fans zijn van filter koffie dan kan je het beste gaan voor licht gebrande koffie. Deze koffiebonen kunnen verschillende benamingen hebben zoals regular, medium of zelfs filter roast. Deze koffiebonen zijn niet heel donker gebrand. Donker gebrande koffiebonen zorgen namelijk voor een nog bittere smaak. Als dit juist is waar de voorkeur naar uit gaat dan kan je het beste kiezen voor dark roast.

Wil je echt hele bittere koffie dan kan je kiezen voor extra dark roast en Italian roast. Deze bonen zijn in principe eigenlijk gewoon verbrand. Omdat er weinig smaak en volheid aan deze bonen zit worden ze vaak gemengd met robusta bonen. Deze bonen hebben veel body waardoor de extra dark roast koffie toch nog koffie smaak krijgt.

De keuze is reuze

Doordat elke koffieboon een eigen smaak heeft, die verschilt in bijvoorbeeld de verwerkings- en brandingsmethode zijn er veel verschillende smaken te krijgen. Ook de herkomst van de koffieboon heeft invloed op de smaak. Dit komt bijvoorbeeld door de grond waarop een koffieboon groeit. Daarbij kan de smaak ook nog beïnvloed worden door het combineren van verschillende koffiebonen. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk eindeloos kan variëren met smaak.

Voor de meeste bedrijven kan je het beste gaan voor een normale roast zoals de regular, medium of city roast. Dit geeft de meest neutrale smaak. Heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld twee verschillende reservoirs te vullen dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een speciale donkere roast toe te voegen zodat mensen wat te kiezen hebben.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:06:13+01:00februari 8th, 2019|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.