Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Verbazende feiten over koffie op een rijtje

//Verbazende feiten over koffie op een rijtje

Verbazende feiten over koffie op een rijtje

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dat koffie geweldig en lekker is dat wisten we allang. Er zijn bijna geen mensen te vinden die geen koffie hebben gedronken. Overal zijn er wel koffiebarretjes te vinden die een heerlijk kopje met een zwarte goedje serveren. En natuurlijk hebben we daar geen problemen mee! Sterker nog; koffie drinken brengt vele voordelen met zich mee. Koffie drinken is gezond, het droogt je lichaam niet uit, je presteert beter op de werkvloer, het maakt je minder gestrest enzovoorts. Sommige feiten over koffie zullen je zeker verbazen en deze feiten lees je hier.

Is koffie gezond of ongezond?

De meningen zijn zeker verdeelt over de relatie met het gezondheid en koffie. Een feit is dat zwarte koffie behoort tot de Schijf van Vijf van het voedingscentrum. Slechts één van de vijf Nederlanders weet dit. Doordat het in de Schijf van Vijf behoort kan je er zeker van zijn dat het past in een gezond leefpatroon. Sterker nog; een kopje koffie bevat minder dan 1 kcal per 100 ml! Natuurlijk zonder suiker en melk ;).

 

Koffie droogt je lichaam niet uit

In dit onderwerp bevinden zich veel discussies, máár goed nieuws; het droogt je lichaam niet uit. Bij sommige koffiebarretjes wordt een glaasje water geserveerd bij je koffie. Veel mensen denken dat het bedoelt is om de dorst te lessen, maar dit is echter niet zo. Het is er voor bedoelt om de smaak van de koffie vooraf te neutraliseren, zodat je optimaal van je koffie geniet. Daarnaast draagt koffie gerust bij aan de 1,5 á 2 liter vochtinname per dag die de Schijf van Vijf aanraadt.

Koffie op de werkvloer

Gemiddeld drinkt een Nederlander 150 liter koffie per jaar. Als je nagaat dat het grootste deel van de bevolking 5 dagen in de week werkt, kan je al raden waar koffie het meest gedronken wordt: op de werkvloer. Het blijkt uit onderzoek dat het drinken van koffie je prestaties verbetert op de werkvloer. Het zorgt er namelijk voor dat je sneller nieuwe dingen leert en creatiever bent. Gedurende dag bouwt je lichaam een stofje op dat je slaperig wordt, genaamd: adenosine. Koffie blokkeert deze stof waardoor je de gedurende werkdag alerter blijft.

 

Je stressniveau vermindert door de geur van koffie

Onderzoek toont aan dat de geur van koffie je minder gestrest maakt. Onderzoekers kwamen erachter dat de groep ratten die bloot werden gesteld aan de geur van koffie, minder stress ervoeren door de slapeloosheid dan waarbij de groep ratten waar dit niet was gedaan. Het is niet zeker dat dit daadwerkelijk directe invloed heeft op je stressniveau en dat je naast een zak met koffiebonen moet slapen, maar dat zal wel zeker lekker ruiken!

Koffie maakt je slimmer

De meeste mensen drinken koffie om wakker te blijven, waar of niet waar? Dan hebben we goed nieuws, de lust naar koffie houd je niet alleen wakker, maar ook scherper. Onderzoek toont aan dat koffie je hersenen in staat stelt om veel efficiënter en op een slimmere manier te denken en te werken.

 

Kortom: een bakkie koffie is ontzettend goed voor je!

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T10:57:03+01:00september 11th, 2019|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.