Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Dit maakt jouw koffie bitter

//Dit maakt jouw koffie bitter

Dit maakt jouw koffie bitter

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Iedereen heeft het wel eens gehad, je neemt een slok van je koffie maar het is absoluut niet te drinken omdat het zo bitter en scherp is. Er zijn meerdere redenen die ervoor kunnen zorgen dat je koffie bitter wordt. In deze blog vertellen we welke redenen dit zijn en wat je er aan kunt doen.

Te heet water

Wanneer je koffie met te heet water zet zorg je ervoor dat de koffie een soort van verbrand. Hiervan gaat je koffie bitterder smaken. De aroma’s en smaakstoffen van gemalen koffie die je wil onttrekken worden het beste opgenomen door water van een temperatuur 93 tot 95 graden Celsius. Wanneer het water kouder is neemt het de aroma’s niet goed op en krijg je een nare bijsmaak. Het is dus belangrijk om net geen kokend water te gebruiken, hierdoor verbrand je de koffie en ontstaat een vervelende bittere smaak.

Vers water

Voor de lekkerste koffie is het belangrijk om vers water te gebruiken. Wanneer water al langere tijd in een reservoir zit neemt het verschillende geuren op en verliest het zuurstof. Dit zorgt ervoor dat het water de koffie niet goed kan opnemen. Onder vers water wordt niet per se bronwater bedoelt, ook kraanwater is goed genoeg om koffie mee te zetten. De beste koffie zet je wel met onthard of zacht water omdat kalk de smaak dan minder kan beïnvloeden.

Niet gereinigd koffiezetapparaat

Het is logisch dat wanneer je koffiezetapparaat vies is of te weinig gereinigd is, je minder lekkere en soms zelfs bittere koffie krijgt. Ook al ziet je koffiemachine er van buiten nog zo schoon uit, het gaat uiteindelijk om de binnenkant. Hier vindt het proces van koffiezetten namelijk plaats. In een vieze koffiemachine bevinden zich allerlei aangekoekte koffieresten. Wanneer deze resten in contact komen met water kunnen zij ongewenste en vervelende smaken toevoegen aan de verse koffie. Kalk uit het water gaat na verloop van tijd ook zitten in het waterreservoir, het verwarmingselement of de boiler van de machine. Ook deze onderdelen moeten dus goed worden gereinigd. Als je je koffiemachine goed onderhoudt gaat deze ook langer mee. Het goed onderhouden is dus goed voor je koffiesmaak en de levensduur van je machine. Het is aangeraden om alleen de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken.

Kwaliteit van de koffiebonen

De smaak van de koffie begint natuurlijk bij goede kwaliteit van de koffiebonen. De beste koffiebonen zijn met zorg geselecteerd, de juiste smaken gemengd en op de juiste manier gebrand. Hiermee krijg je de pure koffiesmaak zonder gekke bijsmaken. Koffiebonen van de juiste kwaliteit gaan door een zorgvuldig selectieproces, dat begint al bij het plukken. Alleen de rijpste en gezonde koffiebessen die gegroeid zijn op de juiste grond en onder de juiste weersomstandigheden. Na dit selectieproces is het ook belangrijk dat de koffiebonen op de juiste en verantwoorde manier worden verwerkt.

Wanneer je slechte kwaliteit koffiebonen hebt worden ook de rotte bonen meegenomen. Koffie van deze bonen is te herkennen aan de donkere kleur en de bittere smaak. Als het hele slechte bonen zijn krijgt de koffie een verbrande rubbersmaak. De slechte bonen worden vaak op een lopende band met te hoge temperatuur gebrand waardoor ze verbranden.

Door vers water op de juiste temperatuur in een schone koffiemachine te gebruiken in combinatie met goede kwaliteit koffiebonen zet jij altijd de beste koffie.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:08:11+01:00december 20th, 2018|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.