Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

De duurste koffiesoort ter wereld

//De duurste koffiesoort ter wereld

De duurste koffiesoort ter wereld

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd hoe duur de duurste koffie ter wereld nou eigenlijk kost, of waar de duurste koffie ter wereld naar smaakt? Wil jij nou ook weten waarom de duurste koffie ter wereld nou echt zo duur is? Je leest het bizarre verhaal over de duurste koffiebonen in deze blog.

De Kopi Luwak koffiebonen 

De Kopi Luwak koffiebonen zijn de duurste koffiebonen ter wereld. Deze koffiebonen zijn niet zo ongelofelijk duur omdat de koffiebessen zo schaars zijn. Nee, de Kopi Luwak koffiebonen zijn zo extreem prijzig door het vrij ongebruikelijke productieproces van deze koffiebonen. Dit heeft alles te maken met het tweede deel van deze koffiesoort. Het Indonesische woord Kopi betekent simpelweg koffie in het Nederlands. De koffiebessen worden vooral op Indonesische plantages verbouwd.   Luwak is echter de benaming voor de civetachtige kat die rauwe koffiebessen eet. Deze katten verteren het vruchtvlees van de rauwe koffiebessen, maar de pit blijft intact. Zelfs nadat de pit het maag-darmkanaal heeft gepasseerd. Belangrijk is dat de koffiebonen tussen de uitwerpselen van de katten worden gezocht en worden gevonden. Alleen dan kan het productieproces worden voortgezet. Helaas zijn de bonen vaak moeilijk vindbaar. Dat is dan ook dat reden dat de koffiebonen zo duur zijn. De bonen die wel worden gevonden tussen de uitwerpselen van de kat worden als eerst gewassen. Als alle bonen gewassen zijn, kunnen ze gedroogd worden. Indien alle bonen zijn gedroogd, kunnen de bonen worden geschild. Nadat de schillen van de bonen zijn verwijderd, worden de bonen licht geroosterd.

De smaak van de duurste koffie ter wereld

Doordat de Kopi Luwak koffiebonen ook nog eens licht geroosterd worden, komen aminozuren vrij. Deze aminozuren werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor een authentieke smaak. De smaak van de Kopi Luwak koffiebonen kan het best worden omschreven als zoetig en erg fris voor een koffiesoort. Deze smaak is zowel afhankelijk van de koffiesoort die de Luwak eet, als van de Luwak zelf die zorgt voor de authentieke koffiesmaak. Echter is Bedrukte bekerser ook veel kritiek op de Kopi Luwak koffiebonen. Commerciële bedrijven fokken de civetachtige katten namelijk in gevangenschap om zo veel mogelijk Kopi Luwak koffiebonen te produceren, en op deze manier dus een hoge winst te maken. Helaas worden de katten vaak onder barre omstandigheden gehouden. Tony Wild, die deze koffie in Europa heeft geïntroduceerd, is om die reden inmiddels voorstander op het verbod van de Kopi Luwak koffie.

Het prijskaartje van deze ‘kakakoffie’ 

De originele Kopi Luwak koffie kost 6600 dollar per kilo. Bij deze bonen kun je verwachten dat de bonen uit de uitwerpselen van de wilde civetachtige katten zijn gehaald. Kies je ervoor om de Kopi Luwak koffiebonen uit de uitwerpselen van civetachtige katten in gevangenschap te kopen, dan tel je al gauw 200 tot 600 dollar per kilo neer. Tot slot bestaan er ook nog namaak Kopi Luwak koffiebonen. Deze zijn op chemische wijze geproduceerd binnen de Universiteit van Florida. De prijs is ook een stuk goedkoper. Voor deze budget variant van de Kopi Luwak koffiebonen betaal je slechts een bedrag van 12 dollar per kilo.

Koffie uit jouw eigen koffiebeker 

Heb jij inmiddels al trek in koffie gekregen? Bestel jouw koffiebekers dan meteen in de webshop. Wie weet drink jij volgende week wel uit de door jou zelfontworpen koffiebeker.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T10:33:38+01:00mei 11th, 2020|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.