Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Ook koffie kan en moet duurzaam zijn

//Ook koffie kan en moet duurzaam zijn

Ook koffie kan en moet duurzaam zijn

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Duurzaamheid is een hot topic wat in de laatste jaren steeds hotter wordt. Er gaat geen dag voorbij zonder dat je er iets over hoort. Je hoort het op je werk, school, op TV of bij de sportschool. Het wordt steeds belangrijker, omdat het invloed heeft op de aarde. Naast duurzaamheid is natuurlijk koffie ook een hot topic. Nederland staat namelijk in de top 5 van koffiedrinkers over de hele wereld. Gemiddeld drinken wij Nederlanders maar liefst 8,4 kilo gemalen koffiebonen per jaar. Hoe mooi is het dan wel niet om duurzaam en koffie met elkaar te combineren?

Waar komt de koffie vandaan?

Om inzichten te kunnen krijgen in hoeverre koffie duurzaam kan en moet zijn moet er duidelijkheid komen waar deze heerlijke koffie nou vandaan komt. Om te beginnen is niet alleen Nederland gek van de koffie. Over de hele wereld drinken ze koffie in verschillende vormen en smaken. Doordat het over de gehele wereld wordt gedronken vergeten mensen vaak waar het heerlijke kopje koffie vandaan komt.

De oorsprong

De koffieplanten komen oorspronkelijk uit Oost-Afrika. Hedendaags worden de koffieplanten over het algemeen verbouwd in Brazilië, Vietnam, Colombia en Indonesië. Deze landen hebben de juiste temperatuur zodat de koffie optimaal kan groeien. Wat er over het algemeen fout gaat met deze kwekers is dat ze te weinig geld krijgen en hierdoor niet kunnen denken aan duurzaam ondernemen. Het is vaak voor de ondernemers dusdanig moeilijk om zichzelf boven water te houden, dus laat staan duurzaam te gaan ondernemen. In de volgende alinea gaat duidelijk worden wat duurzaam ondernemen nou precies is.

Wat is duurzaam ondernemen?

In 2019 is het voor bedrijven belangrijk om duurzaam te ondernemen. Dit is belangrijk, omdat het gaat over de toekomst van het bedrijf. Over het algemeen gaat duurzaam ondernemen over de toevoer van grondstoffen, materialen en producten. Het is belangrijk dat er met duurzaam ondernemen gedacht wordt aan de wereld, en niet alleen aan je eigen bedrijf op dit moment. Natuurlijk is het voor een bedrijf belangrijk om te presteren op dit moment, maar het toekomst perspectief moet ook goed zijn.

De redenen van duurzaam ondernemen

De eerste reden voor duurzaam ondernemen is natuurlijk voor het milieu. Wanneer er nu niks aan het milieu gedaan wordt, zullen de mensen hier in de toekomst hoogst waarschijnlijk veel last van hebben. Het is daarom belangrijk om nu al te beginnen, ook als het maar kleine veranderingen zijn.

De tweede reden is misschien niet voor de hand liggend. Het gaat namelijk over kostenbesparing. Het is mogelijk om kosten te besparen door middel van duurzaam ondernemen. Het betaalt zich mogelijk uit in milieuwinst en een verlaging in de energierekening. Daarnaast kun je denken aan andere verpakkingen, zodat er minder kosten gemaakt worden.

De derde reden is het marktaandeel wat kan gaan stijgen. Het is namelijk zo dat duurzame producten een vast onderdeel zijn geworden in de maatschappij. Dit zal ertoe leiden dat je bedrijf nieuwe zakelijke impulsen zal gaan krijgen. Daarnaast zal het bedrijf voor veel meer mensen interessant gaan worden. Denk hierbij aan nieuwe aandeelhouders, klanten, werknemers, maatschappelijke groepen en leveranciers.

De laatste reden en misschien wel de belangrijkste voor het bedrijf is de reputatie. Door bezig te zijn met het duurzaamheid en te denken aan het milieu is het mogelijk snel een goede reputatie op te bouwen.

Nu duidelijk is waar de koffie vandaan komt en wat duurzaamheid precies inhoudt kunnen beide gecombineerd gaan worden. Hoe dit gecombineerd kan gaan worden lees je in het volgende stuk.

Koffie en duurzaamheid combineren

Voor veel mensen is het nog niet helemaal duidelijk hoe je dit met elkaar kan combineren. Wanneer dit voor de mensen wel duidelijk zal worden zullen er flinke stappen gemaakt worden. Er kunnen grote stappen gemaakt worden, omdat er veel koffiedrinkers in Nederland zijn. Wanneer al de helft zich hiervan bewust wordt, zal het al onwijs gaan helpen om het milieu te verbeteren.

De koffie

Het probleem wat zich voortdoet bij de koffie zelf is dat er nog teveel giftige bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Daarnaast dragen de werknemers geen beschermende kleding wanneer ze deze bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dit is een groot probleem en zeker niet nodig in de koffiebranché. Veel koffieboeren gebruiken ook de bestrijdingsmiddelen door oneerlijke prijzen. Ze weten vaak niet wat de koffiebonen opleveren, en krijgen hierdoor een te lage prijs. Door de lage prijs moeten ze wel bestrijdingsmiddelen gebruiken om winstgevend te zijn.

Gelukkig zijn er al vele merken die duurzame koffie verkopen. Deze merken hebben een keurmerk waaraan gezien kan worden dat deze merken duurzaam ondernemen. Deze merken zetten zich over het algemeen in voor eerlijke prijzen, biologische producten en voor de inwoners van het land. Verschillende merken die duurzame koffie verkopen zijn: Eek Coffee, Moyee Coffee, Peeze, Fair Trade Original, Hesselink Koffie en Magie van Koffiedik. Ik ben blij dat naast bovenstaande bedrijven steeds meer bedrijven zich inzetten voor duurzame koffie. Kijk daarom bij aankoop naar de keurmerken die uitwijzen dat het merk duurzaam onderneemt.

De bekers

Het is natuurlijk al goed nieuws dat iedereen over gaat op duurzame koffie. Maar deze duurzame koffie moet natuurlijk gedronken worden uit een kop of beker. Wanneer je een kop hebt die je kunt hergebruiken bent u in mijn ogen al goed bezig. Maar helaas zijn er nog veel mensen en vooral bedrijven die gebruik maken van plastic wegwerp bekers. Deze bekers zijn natuurlijk niet goed voor het milieu en daar moet iets anders voor bedacht worden.

Om echt duurzaam koffie te drinken moet het ook uit een duurzame kop of beker gedronken worden. De plastic bekers zijn zeker mogelijk, wanneer u al duurzame koffie drinkt. Wanneer je ervoor kiest om echt duurzaam koffie te drinken moet er gedronken worden uit een afbreekbare beker. Er kan hierbij gedacht worden aan kartonnen bekers. Wanneer er steeds meer mensen overstappen op duurzame koffie met kartonnen bekers in plaats van de plastic bekers zal er in Nederland steeds vaker duurzaam koffie gedronken worden. Duurzaam koffie drinken is nog lekkerder en gezelliger ook!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:05:23+01:00maart 20th, 2019|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.