Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Hoe worden wegwerp koffiebekers geproduceerd?

//Hoe worden wegwerp koffiebekers geproduceerd?

Hoe worden wegwerp koffiebekers geproduceerd?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wij Nederlanders zijn echte koffieleuten. Per persoon drinken wij ongeveer 8,4kg koffie per jaar, waarmee Nederland op nummer 5 binnenkomt op de koffieconsumptie ranglijst. Omdat koffie vaak op werk wordt gedronken om de werkdag even te onderbreken, is op elk kantoor in Nederland een koffiehoek te vinden. Vaak wordt de koffie gedronken uit plastic of kartonnen bekers. Deze wegwerpbekers zijn al eeuwenoud! De eerste papieren wegwerpbekers werden namelijk in de 2e eeuw al in gebruik genomen in China. Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe deze koffiebekers geproduceerd worden? In deze blog vertellen wij u meer over het productieproces van de koffiebekers, waar het goedje dat u door de werkdag heen sleept in wordt geserveerd. Na het lezen van deze blog maakt u maandagochtend geheid indruk bij uw collega’s door uw uitmuntende kennis over de koffiebekers! 

Waarom wegwerpbekers?

Zoals eerder in deze blog is vermeld, komt de allereerste papieren koffiebeker uit China. Deze papieren bekers noemde de chinezen “chih pei” en werden voornamelijk gebruikt om thee uit te consumeren. De moderne kartonnen koffiebeker werd in de 20e eeuw voor het eerst ontwikkelt. Voordat deze wegwerpbekers in gebruik werden genomen was het namelijk gebruikelijk om uit hetzelfde glas te drinken als andere mensen bij openbare drinkgelegenheden. Dit gebeurde vaak in scholen en treinstations. Uit een onderzoek in 1908 van professor Alvin Davison bleek dat het gemeenschappelijk gebruik van hetzelfde glas niet bevorderlijk was voor de volksgezondheid. De kartonnen wegwerpbekers wonnen daarna aan populariteit in het ziekenhuis en andere openbare ruimten. Een schoongemaakt glas bevatte volgens een onderzoek van het Massachusetts State College namelijk ongeveer 1,6 maal zo veel bacteriën als het drinken uit een wegwerpbeker. Naar aanleiding van deze onderzoeken werden de gezamenlijke drinkglazen in 1917 geheel uitgebannen en vervangen voor de wegwerpbekers.

Kartonnen koffiebekers

De kartonnen en papieren koffiebekers werden vroeger aan elkaar gelijmd en waterdicht gemaakt middels een stuk klei. De klei werd aangebracht op de bodem van de beker en door rotatie aangebracht op het gehele oppervlak van de beker. Op deze manier werd de koffiebeker waterdicht gemaakt. Deze bekers hadden echter een aantal problemen: de dranken in de beker gingen naar het karton van de beker smaken. De bekers waren ook niet geschikt voor het nuttigen van koude dranken. De condensatie aan de buitenkant van de beker wordt opgezogen door het karton waardoor de beker minder drinkcomfort had dan gewenst. Daarom werd een nieuwe productiemethode bedacht voor de kartonnen bekers. De binnen- en buitenkant werd met was bespoten. Deze was maakte later plaats voor polyethyleen. Het polyethyleen zorgde er namelijk voor dat de beker waterdicht was en gemakkelijk aan elkaar gelast kon worden. Een extra voordeel van het kiezen voor kartonnen koffiebekers is dat deze geschikt zijn om te bedrukken! Later in deze blog gaan wij hier verder op in.

Plastic koffiebekers

Koffiebekers bestaat voor een groot deel uit polystyreen. De kleine kunststof bolletjes worden in een machine verhit. Deze machine noemt men een “extruder”. Het gesmolten plastic wordt in een 2 millimeter dikke laag geperst door deze machine. Deze laag wordt vervolgens zeer kort verhit door een 3 millimeter lange oven. Deze kleine oven maakt het plastic vormbaar omdat het precies lang genoeg wordt verhit door de oven. Vervolgens wordt het plastic geplaatst op een mal, die de vorm aan de beker geeft. Het enige dat rest is het kenmerkende randje aan de bovenkant te maken. Dit wordt gedaan met een zogeheten liproller. Alhoewel veel mensen denken dat de plastic koffiebekers enorm belastend zijn voor het milieu, valt dit reuze mee! De bekers kunnen namelijk gerecycled worden en de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt bij de productie van de bekers is klein. Het is echter wel belangrijk dat de plastic koffiebekers op de juiste manier worden ingezameld, zodat dit recycleproces mogelijk gemaakt kan worden.

Koffiebekers bedrukken

Toen in China de eerste wegwerpbekers werden ontwikkeld was het al gebruikelijk deze een persoonlijk tintje te geven. Ze werden in diversen kleuren en afmetingen gemaakt. De Chinezen voegde daarnaast decoratieve voorstellingen toe op de bekers. Het bedrukken van koffiebekers wordt tegenwoordig vaak door bedrijven gedaan. Zij bedrukken de koffiebeker omdat dit een bepaalde uitstraling geeft aan de koffiebeker, die de binding met het bedrijf zal vergroten. Zo kunt u middels een grafisch ontwerp, de kernwaarden van uw bedrijf communiceren naar potentiele klanten. Onderschat ook het belang van communicatie naar uw medewerkers toe niet! U kunt uw medewerkers regelmatig herinneren aan waar u als organisatie precies voor staat. Zo verhoogt u de betrokkenheid van de medewerkers met de organisatie op een informele manier.

Koffiebekers laten bedrukken door een professional?

Lijkt het u interessant om een boodschap te delen met uw klanten of personeel middels koffiebekers? Neem dan eens een kijkje op https://www.koffiebekerbestellen.nl/koffiebekers-bedrukken/. De koffiebekers zijn geschikt voor alle koffieautomaten! U kunt kiezen uit een van de vele maten en een eigen boodschap op de koffiebeker zetten. Bij Koffiebekerbestellen krijgt u een gratis bekerontwerp en drukproef toegestuurd. Zo weet u bij de aanschaf van grote aantallen zeker dat de koffiebeker naar wens is!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:04:15+01:00mei 14th, 2019|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.