Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Hoeveel betaal ik voor de duurste koffiesoorten ter wereld?

//Hoeveel betaal ik voor de duurste koffiesoorten ter wereld?

Hoeveel betaal ik voor de duurste koffiesoorten ter wereld?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Naast water is koffie, samen met thee, het meest gedronken soort drankje in Nederland. De gemiddelde Nederlander drinkt vaak simpelweg koffie uit het koffiezetapparaat dat thuis, op werk of bij de sportvereniging wordt klaar gemaakt. Niet heel erg duur dus.
Zelfs wanneer koffie buitenshuis wordt gekocht, kost het vaak niet meer dan 2,50 euro. De duurste koffie waar de meeste mensen van gehoord hebben, is de koffie van Starbucks. Daar betaal je tussen 5 à 7 euro voor een kop koffie. Dat vinden veel mensen al erg veel.
Toch is de koffie bij ketens als Starbucks niet de duurste koffie die te vinden is in de wereld. Wat zijn dan wel de duurste koffiesoorten ter wereld?

5. Sint Helena koffie

Een van de meest luxueuze en dure koffiesoorten ter wereld is de Sint Helena koffie. Deze koffie komt, zoals de naam al aanduidt, van het kleine eiland Sint Helena. Deze koffiesoort is populair geworden omdat het de favoriete koffie van Napoleon Bonaparte. Nadat dit bekend werd, begonnen steeds meer mensen in westerse landen te vragen naar de luxueuze koffiesoort.
De koffie wordt verkocht voor 79 dollar per pond oftewel 194 euro per kilo. Wat de Sint Helena koffie zo duur maakt, is het feit dat de koffie van ver komt. Voordat wij in het westen van de wereld kunnen genieten van de koffie, moeten er eerst nog heel wat kilometers worden afgelegd. Dit is wat de koffie voor ons zo duur maakt. Als je een liefhebber bent van citrus en karamel tinten in je koffie, dan is de nummer vijf op de lijst van de duurste koffie ter wereld een goede keuze.

 

4. Kopi Luwak

De volgende op de lijst was een aantal jaar geleden nog de duurste koffiesoort ter wereld. In 2019 heeft de Kopi Luwak de vierde plaats weten te krijgen op deze lijst. Deze koffie is afkomstig uit Indonesië. Het woord ‘Kopi’ is Indonesisch voor koffie en het woord ‘Luwak’ is een Indonesische diersoort. Deze diersoort eet rode koffiebessen. Omdat dit dier de bonen die in de koffiebessen zitten niet volledig kan verteren, scheidt hij de koffiebonen dus af. Dit is hoe de Kopi Luwak aan zijn smaak komt. De koffiesoort is wereldwijd verkrijgbaar. Aangezien wij een westers land zijn, zouden wij er 160 dollar per pond oftewel 392 euro per kilo. Dit is heel veel geld, maar het is het zeker waard.

 

3. Hacienda La Esmeralda

De koffiesoort die de derde plaats heeft weten te bemachtigen op de lijst, is de Hacienda La Esmeralda. Het is niet de duurste koffie ter wereld, maar het komt aardig in de buurt. Deze koffiesoort komt uit West-Panama en groeit op de helling van de vulkaan Baru. De koffie uit Boquete, Panama wordt vooral geteeld in de schaduw van guavebomen. Door de unieke smaak die deze koffie heeft is hij wereldwijd erg geliefd en populair.
‘Hoeveel ben ik eraan kwijt?’ hoor ik je al denken. Als je een heel pond van de Hacienda La Esmeralda zou willen hebben, zou je er vandaag 350 dollar voor betalen. Dat is dus 862 euro voor een kilo. Past dit binnen je budget? Dan is deze zeker aan te raden. Niet elke koffieliefhebber kan namelijk zeggen dat hij een van de duurste koffiesoorten ter wereld in huis heeft!

 

 

2. Finca El Injerto koffie

Op de tweede plaats, in de strijd voor de titel van de duurste koffie ter wereld, staat de Finca El Injerto koffie. Een exotische naam voor een exotische koffiesoort. De Finca El Injerto koffie is afkomstig uit het Centraal-Amerikaanse land Guatemala.
De koffie heeft zijn prijs te danken aan de speciale soort koffiebonen, die worden gebruikt om de koffie te maken. De zeldzame koffiebonen zijn erg klein en worden op een speciale manier behandeld. Ook deze koffiesoort is erg geliefd en wordt dus door veel mensen gedronken. Je zou juist denken dat de meeste mensen als snel nee zouden zeggen tegen een koffiesoort met zo een hoog prijskaartje. De koffie kost namelijk 500 dollar per pond. In Nederland zouden wij er dus 1.232 euro per kilo voor betalen. Je moet het er dus echt voor over hebben.

 

1. Black Ivory koffie

De laatste en ook gelijk de duurste koffiesoort op de lijst is de Black Ivory koffie. De de duurste koffiesoort ter wereld is komt oorspronkelijk uit Thailand. In Thailand wordt ook deze koffiesoort mede gemaakt door dieren. De Black Ivory koffie wordt namelijk gemaakt door Olifanten.
De koffie is zo duur door zijn unieke smaak en door het feit dat er elk jaar slechts een beperkt aantal koffiebonen beschikbaar is.
Aan zo een unieke koffiesoort zit natuurlijk ook een prijskaartje. Als je deze koffie in huis wil hebben moet je er meer dan 500 dollar per pond oftewel meer dan 1.232 euro per kilo voor betalen. Voor 50 euro kan je dus al genieten van de meest dure koffie ter wereld.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:00:39+01:00juli 9th, 2019|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.