Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

In 6 stappen de juiste koffieoplossing voor uw bedrijf

//In 6 stappen de juiste koffieoplossing voor uw bedrijf

In 6 stappen de juiste koffieoplossing voor uw bedrijf

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Een goede kop koffie op de werkvloer is haast niet meer weg te denken. Uw werknemers zullen wanneer dit niet het geval is hoogstwaarschijnlijk ook zeker wat te klagen hebben. Er kan met zomaar een koffiezetapparaat echter nog steeds gemakkelijk onvrede ontstaan over de koffie. Wanneer er meer koffie wordt gedronken dan een koffiezetapparaat aan kan bijvoorbeeld. De bereiding kan niet aansluiten op de behoefte van uw werknemers. Het kan te lang duren voor de koffie klaar is, of elk kopje doet u pijn omdat dit duur blijkt. Daarnaast is het van belang inzichtelijk te hebben of het schoonmaken veel moeite kost en of u op basis van al deze voorkeuren beter een koffiezetapparaat kan huren, of kopen.

 1. Ga na hoeveel koffie er wordt gedronken

   

Het is erg belangrijk dat een koffiezetapparaat het aantal kopjes koffie dat gevraagd wordt ook echt kan leveren. Wanneer dit niet het geval is, staat de helft van uw personeel in de pauze in de rij te wachten. De eerste stap die u moet ondernemen is het bepalen van het maximale aantal personeelsleden dat op een bepaald moment aanwezig is. Vervolgens is het verstandig na te gaan hoeveel werknemers daadwerkelijk koffie drinken en hoeveel koppen zij doorgaans drinken. Zo heeft u een overzicht en een goede basis om verder te gaan bepalen wat u zoekt in een koffiezetapparaat. Bij de keuze voor een apparaat kunt u deze gegevens aankaarten om zo gegarandeerd een juiste beslissing te nemen.

 1. Kies de soort bereidingswijze die u aanstaat

Er zijn veel uiteenlopende manieren om een kop koffie te zetten. Hieronder zijn ze kort opgesomd met korte toelichting:

 • Instantkoffie / oploskoffie: hierbij komt helemaal geen apparaat aan te pas, slechts een zakje met (oplos)koffie en heet water.
 • Koffiepads / koffiecups: deze apparaten zijn mateloos populair in huishoudens. Omdat ze goed zijn voor 1 á 2 koppen per handeling, is deze voor kleine werkplaatsen een optie, hoewel er bij elke kop nieuwe pads in moeten.
 • Filterkoffie: deze ouderwetse manier van koffie zetten is iets lastiger, maar er kan in een keer veel koffie gezet worden die warm gehouden wordt. Mensen met bepaalde voorkeuren hebben echter weinig te wensen.
 • Koffiemachine met bonen: all-time favourite op de werkvloer is toch de koffiemachine met verse koffiebonen, die tevens theewater aanbiedt. Deze koffiemachines zijn ideaal te combineren met recyclebare koffiebekers. Er is hier echter een grote variatie in de machines te vinden, met als voornaamste verschil; uitsluitend koffie, of complete, die ook melkcombinaties hebben.
  • Koffiemachines zwart: deze koffiemachines zijn gericht op het maken van krachtige koffie, waarbij u natuurlijk zelf los melk kan toevoegen.
  • Koffiemachines compleet: bij deze koffieapparaten hoeft u zich haast nergens nog druk om te maken. Er wordt aan elke behoefte van uw werknemers voldaan.

Niet al deze koffiezetapparaten zullen u aanstaan. Of het nou het idee is wat u krijgt bij een bepaalde automaat, of de praktische aspecten, elke methode heeft zijn voordelen in verschillende situaties.

 1. Hoe lang mag het duren voor een kopje klaar is?

Deze vraag is natuurlijk ook erg belangrijk. Staan uw werknemers straks met lege koffiebekers in de hand te wachten op koffie? Dat is natuurlijk het laatste wat u wil bij de aanschaf van een ‘koffieoplossing’. Instant koffie duurt niet zo lang, omdat u geen apparaat heeft wat u moet instellen. Afhankelijk van uw waterkoker en hoeveelheid moet u echter wel uit gaan van een paar minuten voor u een kop oploskoffie hebt.

Koffiepads kan u binnen 30-60 seconden hebben, waar koffiepads minimaal een minuut nodig hebben om een volle koffiebeker te produceren. Het zetten van filterkoffie duurt doorgaans 5 minuten, al heeft u dan wel direct vrij veel koffie in vergelijking met andere automaten. Door soms zelfs intern koffiebekers te hebben en deze onder het apparaat te plaatsen, hebben koffieautomaten in enkele seconden vaak wel een standaard kop koffie voor u klaar, met als hoogtepunt in sommige gevallen slechts 3 seconden. Het is een voordeel dat er soms ook speciale varianten zoals cappuccino en Latte Macciato worden aangeboden, al vertragen deze het proces tot 10 á 15 seconden bij apparaten die de kwaliteit van de koffie meer in acht nemen.

 1. De kosten voor een kopje inzichtelijk maken

Filterkoffie is natuurlijk het goedkoopst omdat u eigenlijk alles zelf doet, het komt neer op zo’n 0,07 euro per kopje. Daarnaast zijn Senseo koppen redelijk budget met 0,12 euro. De cups die in de Dolce Gusto- en Nespresso machines gaan kosten wel 0,30 tot 0,37 cent per kop. Verrassend genoeg zijn de kosten van koffiebonenmachines erg laag, met kosten vanaf 0,04 tot 0,10 euro. Zeker wanneer u gebruik maakt van koffiebekers is het in een bedrijf waar veel koffie gedronken wordt erg gunstig om te kiezen voor een koffiezetapparaat met verse bonen. Deze zijn tevens gemaakt om een koffiebeker te vullen!

 1. Het koffiezetapparaat schoonmaken, ziet u dat zitten?

   

Het is altijd vervelend om een koffiezetapparaat schoon te maken, bij het ene apparaat is dit echter meer moeite dan het andere. Met filterkoffie hebt u natuurlijk altijd een vieze kan die schoongemaakt moet worden na het drinken van de koffie en het filter moet weggegooid worden, maar er is geen apparaat dat ontkalkt moet worden. Bij Senseo heeft u slechts het restant van de pad die u direct moet weggooien. De houder wordt bij voorkeur afgespoeld en afhankelijk van de waterhardheid moet het apparaat eens in de drie maanden of vaker ontkalkt worden. Bij koffiecups heeft u een bakje dat de gebruikte cups opvangt. Na een cup of tien zit deze vaak vol en dient het schoongemaakt te worden. Dit apparaat moet ook, tevens afhankelijk van de waterhardheid, wel maandelijks of eens per kwartaal ontkalkt worden.

Apparaten met koffiebonen spoelen zichzelf doorgaans vaak. Het is hierbij echter wel van belang het verschil te erkennen tussen verse bonen en instant of liquid koffiemachines. De verse bonen worden daadwerkelijk gemalen en in een filter gebruikt. Dit brengt veel restafval met zich mee, waardoor er vaak tussendoor zaken geleegd en schoongemaakt moeten worden. De kwaliteit hiervan is echter constant en uitstekend, al is het apparaat dan ook duurder. De instant of liquid apparaten zijn ervoor gemaakt om zo praktisch mogelijk te zijn voor grote werkruimtes. Zodoende is er weinig onderhoud nodig en is er nauwelijks restafval. De koffie die u voor deze apparaten is hiervoor geoptimaliseerd en is echter daarom duurder. Ook is de koffie ervaring een stuk minder dan bij een echte koffie machine, mede omdat de koffie van redelijke kwaliteit is. Het ontkalken van deze machines moet tevens zo ongeveer een maal per drie maanden. Dit duurt hier echter een stuk langer dan bij de hiervoor genoemde apparaten, omdat het eerst moet afkoelen. De Consumentenbond heeft een stappenplan opgesteld waarmee u kunt zien hoe dit in zijn werk gaat.

 1. Een koffieapparaat huren, of toch kopen?

Na dit alles rest de vraag, kiest u voor een koffiemachine, of voor een kleiner apparaat? En ga ik hem dan in zijn geheel aanschaffen, of huur ik hem? Doorgaans is het op de langere termijn voordeliger om een eigen koffie automaat aan te schaffen. Zodoende weet u zelf of u een goed apparaat heeft aangeschaft, kan u zelf de koffie kiezen en binnen de bedenkperiode beslissen een ander apparaat aan te schaffen, zonder dat u vast zit aan een huurovereenkomst. Het onderhouden van het apparaat moet u weliswaar zelf (laten) doen, maar het gebeurt niet vaker dan nodig, waardoor u kosten bespaart. Tot slot is er natuurlijk nog een restwaarde van uw apparaat, waardoor u nog iets kunt terugverdienen, waar u bij de huur van een koffiezetapparaat de machine gewoon kwijt bent.

Het huren van een koffiezetapparaat is per definitie een interessante optie, omdat u het aankoopbedrag niet hoeft neer te leggen en u precies weet wat het u maandelijks kost, omdat dit allemaal is uitgestippeld door de verhuurder. Bij een defect wordt er tevens direct een nieuw apparaat geplaatst en het is doorgaans zelfs mogelijk, maar soms ook verplicht, om de koffiebonen naar uw wens af te nemen bij dezelfde partij. U hoeft zich verder ook geen druk te maken wanneer het apparaat tegen het einde van de huurperiode niet prettig meer werkt, want bij een nieuwe overeenkomst ontvangt u een nieuw apparaat. Vaak kunt u zelf kopjes of koffiebekers krijgen voor een meerprijs. Mocht dit bij uw huurovereenkomst niet het geval zijn, dan is het een zeer gunstige optie om bij koffiebekerbestellen.nl uw koffiebekers te vinden en misschien zelfs naar uw voorkeur te laten bedrukken!

Hopelijk bent u er snel uit!

Hopelijk heeft u van deze stappen een duidelijker beeld gekregen van waar u precies naar zoekt voor de koffievoorziening op uw werkplek. U werknemers zullen het erg waarderen wanneer u op deze manier afgewogen heeft welke koffievoorziening u gaat implementeren. Heeft u inmiddels een keuze gemaakt en wilt u graag koffiebekers waarmee u de koffie zo gunstig mogelijk genuttigd kan laten worden, zonder op uitstraling en ervaring in te leveren? Of heeft u behoefte aan andere disposables? Neem direct contact op met Koffiebekerbestellen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:18:53+01:00mei 11th, 2018|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.