Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Dé koffietrends van 2018

//Dé koffietrends van 2018

Dé koffietrends van 2018

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het nieuwe jaar is weer begonnen, wat betekent dat er een hoop zal gaan veranderen. Zo ook op het gebied van koffie! Koffiebekerbestellen.nl is niet alleen de plek voor jouw koffiebekers en toebehoren, ook houden wij alle ontwikkelingen op koffiegebied in de gaten. We hebben de afgelopen tijd de koffiemarkt afgestruind en hebben de grootste koffietrends voor het jaar 2018 voor je op een rij gezet!

Nitro Koffie

De eerste koffietrend die wij hier willen bespreken, is de Nitro koffie. Nitro koffie is voortgekomen vanuit de cold brew koffie. Dit drankje wordt niet alleen gekoeld geserveerd, maar wordt geïnjecteerd met nitrogen (stikstof). Dit veroorzaakt een dikke schuimlaag, waardoor de koffie verdacht veel wegheeft van een traditioneel Guinness biertje. Buiten dat zorgt de stikstof voor een romige, intense smaak. Een echte aanrader dus! De Nitro koffie wordt op dit moment nog vooral in het buitenland geserveerd – in de Verenigde Staten is het zelfs in de supermarkt verkrijgbaar – maar de verwachting is dat het in 2018 ook in Nederland zijn intrede doet.

Plantaardige en gezonde koffie

Tegenwoordig worden we steeds gezonder en milieubewuster. Deze trend trekt zich logischerwijs ook door naar ons geliefde kopje koffie. Men gaat zich in 2018 steeds meer richten op koffie met ‘eerlijke’ en natuurlijke ingrediënten. Zo komen er niet alleen steeds meer alternatieven voor de calorierijke koffiemelk – denk hierbij aan sojamelk, toppings en creamers – maar wordt er zelfs steeds meer op de afkomst van de bonen gelet.

De melk is niet het enige onderdeel van de koffie waarin men zoekt naar gezondere alternatieven. Weet je nog dat je vroeger dat slappe bakkie bij jouw opa en oma volstouwde met suiker? Dit lijkt ook steeds meer uitzondering dan gewoonte te worden. Zo gebruikt men steeds vaker zoetjes in de koffie, of kijkt het naar andere alternatieven, zoals natuurlijke zoetstoffen en smaakversterkers. Of dit per definitie gezonder is, blijft de vraag, maar er zitten in ieder geval minder calorieën in!

Ready-to-drink koffie

Waar ik enerzijds in bovenstaande trend nog de gezonde ingrediënten en bewustwording van de gemiddelde persoon aanstipte, wordt men ook steeds luier. Dit uit zich in de opkomst van de zogenaamde ‘ready-to-drink koffie’; voorverpakte flesjes met daarin gekoelde koffie. Voorheen nam je nog de thermoskan mee in de auto, tegenwoordig stop je eerder bij een hip zaakje om een voorverpakt bakkie on the go te halen.

Koffie cocktails

Wij coffee addicts willen ons benodigde cafeïne shot niet alleen beperken tot het huis en de werkvloer; ook in ons uitgaansleven hebben we behoefte aan het zwarte goud. Zo worden de koffiecocktails steeds populairder. Drankjes als de Espresso Martini, Cappuccino Martini en de Black Russian worden steeds populairder in het uitgaansleven. Tevens gaat er natuurlijk niks boven een good old Irish Coffee in jouw favoriete restaurant.

Bijzondere koffiebonen

Onze behoefte aan nieuwe invloeden beperkt zich niet alleen tot de extra ingrediënten van de koffie. Ook binnen het hoofdbestandsdeel – koffiebonen – zoeken we steeds vaker naar bijzondere varianten. De afgelopen jaren is de versgemalen koffie met versgemalen koffiebonen flink in populariteit toegenomen. Dat dit steeds normaler wordt, betekent tevens dat we steeds meer op zoek gaan naar bijzonderheden. Net als bij wijn is de afkomst van de koffiebonen van invloed op de aroma’s hiervan. Dat men van bijzonder houdt, uit zich wel in bijvoorbeeld de kopi luwak koffie (civet coffee). Gek of niet, maar men betaalt tot wel 500 euro om koffie van de uitwerpselen van een Aziatische kat te drinken!

Met deze opmerkzame koffie willen we de koffietrends voor 2018 afsluiten, maar houd ons in de gaten voor al het nieuws op het gebied van koffie, koffiebekers en toebehoren!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:24:03+01:00januari 12th, 2018|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.