Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Tips voor een duurzame werkvloer

//Tips voor een duurzame werkvloer

Tips voor een duurzame werkvloer

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nederland wordt steeds duurzamer. Thuis scheidt men het afval, stapt men over op LED verlichting en sinds kort doet ook de warmtepomp zo langzamerhand zijn intrede als vervanger van de traditionele cv ketel. Dit is een goed begin, maar vooral op de werkvloer valt er nog een hoop winst te behalen. Met de tips die we je hieronder geven, zorg je dat ook jouw werkvloer deze milieuvriendelijke transitie doorstaat en klaar is voor een duurzame toekomst!

Duurzaam papier

Allereerst is het een goede keuze om over te stappen op duurzaam papier. Voor vrijwel alle kantoorartikelen bestaan milieuvriendelijke alternatieven, zo ook voor het papier. Tegenwoordig print en kopieert iedereen weliswaar een stuk minder, maar er wordt nog steeds teveel papier gebruikt. Maak daarom de overstap naar duurzaam papier. Dit komt voort uit een duurzame productie, duurzaam bosbeheer of is recycled papier. Wanneer je de overstap maakt naar duurzaam papier, scheelt dit al een slok op een borrel.

Zuinig en groen printen

Behalve het overstappen op duurzaam papier, kun je een grote slag slaan door duurzaam en groen te printen. Er zijn diverse manieren om het milieu in acht te nemen bij het printen. Allereerst kun je besparen op de inkt. Er zijn diverse manieren om te besparen op de inkt uit jouw printer. Zo kun je de printer standaard op zwart-wit zetten, of kun je voor een zuinig lettertype kiezen. Zo is een font als Times New Roman stukken zuiniger dan Arial.

Behalve besparen op inkt, kun je ook overstappen op duurzame toners en cartridges. Deze toners en cartridges worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd, zodat per stuk al snel een paar liter ruwe olie wordt bespaard.

Zuinig met energie

Natuurlijk hoef je niet alleen de winst te halen uit duurzaam papier en groen printen. Je kunt namelijk ook een grote slag slaan door zuinig met energie om te gaan. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar je merkt het ook in jouw portemonnee. Er zijn diverse dingen die je kunt doen om energie te besparen. Zo is het een goed begin om over te stappen op LED verlichting. Daarbij kun je lichten die s ’nachts niet worden gebruikt gewoon uit zetten.

Behalve de lichten zijn alle elektrische apparaten op werk de echte grootverbruikers. Op een standaard kantoor zijn al diverse energieverbruikers te vinden, zoals computers, kopieerapparaten, printers, koffieautomaten en diverse soorten beeldschermen. In plaats van dat je deze apparaten de hele nacht stand-by laat staan, zet je deze gewoon uit als je weggaat van kantoor. Niet alleen bespaar je hiermee een hoop energie, ook voorkom je een hoop brandgevaar.

Groene koffiepauze

Koffiebekerbestellen.nl zou haar naam geen eer aan doen als we de koffiepauze op de werkvloer niet even uitgebreid zouden uitlichten. Als we de koffiepauze ontleden, is deze terug te brengen tot een aantal hoofdfactoren:

  • Koffieautomaat
  • Koffiebonen
  • Koffiebekers
  • Schoonmaken

Op al deze onderdelen kun je het milieu in acht nemen. Zo kun je een koffieautomaat aanschaffen die op een duurzame manier is geproduceerd en energiezuinig is. Daarbovenop kun je kiezen voor Fairtrade koffiebonen. Deze zijn op een natuurlijke manier geproduceerd, waarbij de plaatselijke flora en fauna in acht wordt genomen.

Toch kun je ook een hoop voor het milieu betekenen door over te stappen op duurzaam geproduceerde koffiebekers. Koffiebekerbestellen.nl beschikt over een ruime, milieuverantwoorde collectie. Wanneer je gebruikmaakt van 100% gerecyclede koffiebekers, verbruik je bovendien stukken minder energie dan met traditionele koffiebekers. Bekijk onze collectie en denk aan het milieu!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T11:20:34+01:00april 3rd, 2018|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.