Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Top 10 landen waar de meeste koffie wordt gedronken

//Top 10 landen waar de meeste koffie wordt gedronken

Top 10 landen waar de meeste koffie wordt gedronken

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Koffie wordt iedere dag gedronken door honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Koffie is zo populair dat het sinds 2015 zelfs zijn eigen dag heeft gekregen. Op de eerste van Oktober is het sinds 2015 ieder jaar International Coffee Day. In Nederland zijn wij ook erg goed in koffie drinken. Maar drinken wij de meeste koffie van de wereld, of zijn er landen die ons overtreffen? En hoe veel kopjes koffie drinken Nederlanders dan gemiddeld per dag? Je gaat het te weten komen in deze blog.

10. Brazilië: 1,32 kopjes koffie per dag

In Brazilië wordt de meeste koffie geproduceerd van de hele wereld. En al deze koffie is niet alleen bestemd voor de export. In 2012 werd er in Brazilië gemiddeld 4.9 kilo aan koffie per inwoner geconsumeerd.

9. België: 1,35 kopjes koffie per dag

Onze zuiderburen staan ook netjes in het rijtje van meeste koffiedrinkende landen. In België drinken ze dus ook andere dingen naast speciaal bier.

8. Duitsland: 1,43 kopjes koffie per dag

Ook in Duitsland houden ze wel van een bakje koffie. In totaal dronken de Duitsers in 2012 bij elkaar 445.197.000 kilo aan gemalen koffie. Dit komt neer op 5,2 kilo per inwoner. In Duitsland zijn vooral donker gebraden koffiebonen erg populair, deze hebben een sterke bittere smaak.

7. Denemarken: 1,46 bakjes koffie per dag

De Denen drinken met 5,3 kilo per jaar per inwoner, en dus gemiddeld 1,46 bakjes koffie per persoon per dag, net wat meer dan de Duitsers.

6: Servië: 1,49 kopjes koffie per dag

Opvallend is dat ze in Servië niet koffiedrinken zoals wij die kennen. In Servië drinken ze namelijk Turkse koffie. Dit houdt in dat ze ongefilterde koffie drie keer koken in combinatie met suiker. Dit maakt de koffie erg zoet. Zeker een aanrader om een keer te proberen.

 

5: Oostenrijk: 1,51 bakjes koffie per dag

In Oostenrijk zijn ze al langer bekend met koffie. In Wenen werd namelijk in 1638 het eerste koffiehuis van Europa geopend. In die tijd was een koffiehuis voor de hogere klassen, bijvoorbeeld wetenschappers en dichters kwamen veel samen in koffiehuizen. In Wenen zijn deze oude koffietentjes nog altijd geopend. Maar tegenwoordig is koffie voor iedereen in Oostenrijk. Ze drinken namelijk gemiddeld 5.5 kilo koffie per persoon per jaar.

4: Slovenië: 1,68 kopjes koffie per dag

In Slovenië drinken ze net als in Servië Turkse koffie. De Turška Kava wordt daar gedronken met melk, omdat deze anders te sterk is.

3: Nederland: 1,84 kopjes koffie per dag

En daar zijn we dan, wij Nederlanders drinken gemiddeld 1,84 kopjes koffie per dag. Wat gelijk staat aan 6.7 kilo per persoon op jaarbasis. De Nederlandse Pieter van de Broecke was de allereerste Europeaan met een koffieplant, meegenomen vanuit Yemen. Niet lang daarna heeft Nederland met de VOC-koffie gehandeld van Java en Suriname, Europa in. En we drinken dus nog altijd veel koffie.

2. Noorwegen: 1,98 bakjes koffie per dag

In Noorwegen drinken ze dus gemiddeld per persoon bijna 2 hele bakjes koffie per dag. Wat uitkomt op 7.2 kilo aan koffiepoeder per persoon per jaar. Waarom ze zoveel koffie drinken in Noorwegen valt wel te verklaren. Koffie wordt daar namelijk gedronken bij het ontbijt, de lunch en bij het avondeten. Daarbij komt dat op sommige plekken in Noorwegen het hele jaar sneeuw ligt, en dus kunnen ze wel een warme bak koffie gebruiken.

 

1. Finland: 2,66 kopjes koffie per dag.

Met gemiddeld 2,46 bakjes koffie per persoon drinken ze in Finland met afstand de meeste koffie per inwoner. Ruim een half bakje meer als de nummer 2. Uitgerekend is dat ongeveer 12 kilo per persoon op jaarbasis. Maar waarom drinken ze zo ontzettend veel koffie in Finland? De enige verklaring is dat ze in Finland koffie drinken met een licht brandprofiel. Waardoor de koffie iets minder sterk van smaak is. En ze er dus meer van drinken.

En? Drink jij meer bakjes koffie dan de gemiddelde Nederlander of juist minder? Of Drink je zelf meer koffie dan de gemiddelde Fin? In ieder geval kan je het beste koffie drinken uit koffiebekers van koffiebekerbestellen.nl. Hier kan je kiezen voor het milieu door Bio bekers te bestellen. Of je kan je bekers laten bedrukken, bijvoorbeeld met het logo van je eigen bedrijf.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T10:27:07+01:00september 25th, 2020|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.