Kwaliteitskeurmerk Voor al uw warme en koude dranken Laag geprijsd Gratis verzending

Welke koffiebekers zijn het duurzaamst?

//Welke koffiebekers zijn het duurzaamst?

Welke koffiebekers zijn het duurzaamst?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De vraag naar duurzame koffiebekers groeit enorm: dagelijks worden er miljoenen koffiebekers weggegooid, onderweg, thuis of op kantoor. Grotendeels van de weggegooide koffiebekers belanden in de container, maar welke soort koffiebeker is het minst schadelijk voor je milieu? Je leest het hier onder.

Kartonnen beker (PLA-coating)

De kartonnen bekers (met PLA-coating) bestaan voornamelijk uit grondstoffen van natuurlijke basis. Polymelkzuur (PLA) is gemaakt van plantaardige grondstoffen, zoals suikerriet en maiszetmeel. Het nadeel van de kartonnen bekers, is dat het afbreekproces lang duurt. Doordat het afbreekproces lang duurt, moeten sommige afvalverwerkers de bekers verbranden. Hierdoor wordt energie mee opgewekt en is het duurzame voordeel van de overige bekers verloren.

 

Kartonnen beker (PE-coating)

Sommige kartonnen bekers hebben een PE-coating. Kartonnen bekers met een PE-coating hebben aan de binnenkant een dunne polyetheen laag (een plastic laagje). Een PE laag is gemaakt van aardolie of aardgas. Een kartonnen beker met een PE laag is gedeeltelijk afbreekbaar, maar door de PE laag is de beker niet geheel afbreekbaar. Een voordeel van een PE-coating is dat er minder karton nodig is om een beker te maken. Voor kartonnen bekers met een PE-coating zijn ongeveer 35 procent minder bomen nodig, dan kartonnen bekers met een PLA-coating.

 

De witte plastic beker (Polystyreen PS)

De welbekende witte plastic bekertjes worden vaak gebruikt. Na het gebruik van de plastic bekertjes worden deze (mits goed gescheiden) ingezameld en gerecycled. Doordat de plastic bekertjes erg dun zijn, worden meerdere plastic bekertjes gebruikt voor een kopje thee of koffie. Hierdoor wordt het gebruik van plastic bekertjes erg hoog in verhouding tot kartonnen bekertjes.

 

Koffiebekers recyclen

Er zijn genoeg bedrijven die gebruikte koffiebekers inzamelen om deze vervolgens te recyclen. De koffiebekers worden gescheiden van het restafval en vervolgens opgestapeld. Dit levert een enorme kostenbesparing op.

 

Hergebruiken van een beker

Het hergebruiken van een beker blijft één van de beste oplossingen. Als je thee of koffie drinkt, is het voor het milieu beter als je de beker hergebruikt. Je kan de beker met water spoelen en deze vervolgens opnieuw gebruiken. Als een bekertje minimaal twee keer wordt gebruikt, bespaar het minimaal 50 procent aan bekertjes.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
By |2020-11-23T10:52:45+01:00oktober 21st, 2019|Blog|0 Comments
De waardering van www.koffiebekerbestellen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 102 reviews.